Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 6. SZÁM - 2009. február 12.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Draskovics Tibor miniszter úr alattam járt a Fazekas Mihály Gimnáziumban. Magyar Bálint egykori miniszter úr, aki manapság olyan háttérben lévő liberális jolly joker meg velem járt egy osztályba. Mondanom sem kell, hogy nem rájuk vagyok büszke a Fazekasos évekből. Mostanság kezdek félni, hogy egyáltalán bevalljam-e, hogy együtt koptattuk az iskolapadot.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Mikor Szárligeten megalakult a Munkás­párt, Üveges Tihamér megkérdezte, hogy szeretnék-e csatlakozni? Gondolkozzak rajta! Nem gondolkoztam, hanem kértem a belépési nyilatkozatot.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Belföld

A Magyar Kommunista Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei szervezete felháborodással értesült arról, hogy újabb magyar katonai alakulat indul februárban Afganisztánba NATO-szolgálatra.

[
tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

 Február 4-én reggel fél hatkor a munkáspártiak ismét „ostrom alá vették” az esztergomi Suzukit.
  Már rutinosan vegyültek el a dolgozók között, és észrevétlenül széledtek szét a gyár területén. Tény, hogy néhányuk már úgy jár a Suzukihoz, mintha haza menne.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

 

Külföld

Hétfőn volt tíz éve, hogy a Hugo Chávez Venezuela elnöke lett. A baloldali radikális politikus a brazíliai Belémből, a IX. Szociális Világfórumról érkezett haza ünnepelni. Itt lesznek barátai Kubából, s az új szövetségesek:

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Kuba

Jól ismerjük, és nagyra becsüljük a magyar kommunisták harcát, és kiállunk a Munkáspárt mellett – mondotta Esteban Lazo Hermandez, a Kubai KP Politikai Bizottságának tagja. Nagyra értékeljük a Munkáspárt szolidaritását, következetes kiállását Kuba mellett.

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

De mit is panaszkodom? Néhány vicces hangulatú képviselő még az 1984-ben vásárolt utánfutójáról és 1993-ban szerzett Trabantjáról is említést tesz. Szegények!

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Mozgalom

Január közepe, vagyis hónapok óta az egész országra kiterjedő tüntetéseket és útlezárásokat tartanak a kis- és középvállalkozó gazdák.

 

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Németh 1988 novemberében lép Grósz Károly helyébe. Fiatalember, alig múlt negyven. Az egykori KB-titkár, Havasi Ferenc felfedezettje, gyors karriert csinál, de a csúcsra csak Kádár János távozása után kerülhet.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

Február folyamán megalakítjuk a Radnóti Miklós irodalombarátok körét, ezért hívjuk mindazokat, akik fontosnak tartják Radnóti Miklós emlékének ápolását, mindazokat, akik a rá való emlékezéssel is segíteni akarják azt, hogy a ma embere, ifjúsága megismerje azt a kort, amelyben a költő élt.

[tovább a teljes cikkre