Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 33. SZÁM - 2010. augusztus 27.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Hallgatva az augusztus 20-i rendezvények fennkölt szónoklatait, az jutott eszembe, hogy milyen rossz osztráknak lenni. Igaz, hogy az osztrák átlagjövedelem az idén 2113 euró, ami legalább 587 ezer forint, de hát, barátaim, a pénz nem minden! Nem irigylem az osztrákokat. Szegényeknek van egy halom ünnepük, de semmi történelmi magasztosság, semmi ünnepélyes sírás-rívás, mellveregetés.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Megkezdődtek az idei önkormányzati választások, melyekre 55 párt és szervezet jelentkezett be. A választásokat jelentősen befolyásolja az a tény, hogy a Fidesz-KDNP-kormány megváltoztatta a választási törvényt.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Augusztus 20.

Augusztus 20-a egyik legszebb ünnepünk. Az évszázadok gazdag tartalmat vittek bele, minden magyar ember megtalálhatja benne azt, ami számára ünneppé teszi ezt a napot. Ünnepeljük ma Szent Istvánt, s vele együtt a magyar államiságot. De ez a nap az új kenyér ünnepe is, ünnep, amely a magyar paraszt, a magyar nép, a magyar emberek alkotó munkájának állít emléket.

[tovább a teljes cikkre]

Sokan felkapták a fejüket Kecskemét belvárosában, amikor a munkáspárti ünnepségen az István, a király rockoperából csendültek fel részletek. Munkáspárt és rockopera? Nos, igen, Munkáspárt és rockopera, így együtt! Nem a régi elcsépelt dalokat és verseket kell ismételgetni, újítani kell, azt pedig csak bátran lehet, mondta az augusztus 20-i kecskeméti ünnepség két értelmi szerzője, Kiss Lászlóné korábbi, és Kalapos Mária, jelenlegi megyei elnök.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Afganisztán

Egy 32 éves magyar katonanő meghalt, egyik katonatársa életveszélyesen, másik kettő pedig súlyosan megsérült Afganisztánban, amikor támadás érte hazatérő konvojukat. Az áldozat a 32 éves Pappné Ábrahám Judit, a 25. Klapka György Lövészdandár törzsőrmestere.

[tovább a teljes cikkre]

Miközben Barack Obama elnök több tízezres csapaterősítést küldött Afganisztánba, az amerikaiak többsége nem látja a kilenc éve zajló konfliktus végét, és tízből hat közülük ellenzi a háborút. Szemben a márciusi 46 százalékkal, a megkérdezetteknek már csak 38 százaléka támogatja az elnök által elrendelt, csapaterősítéssel folytatott háborút.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Az előző számunkban láthattuk, hogy az 1930-40-es években a nyilas, fasiszta mozgalom megcélozza a munkásságot is, igyekszik elvenni őket a szociáldemokratáktól és főleg a kommunistáktól. A KMP-nek ezért kezdettől fogva fontos feladata volt, hogy világossá tegye a kommunisták és fasiszták közötti különbséget.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Harminc milliárd forintba került eddig a Margit híd felújítása. Azonban nem, hogy az elképesztő költségekre nincs magyarázat – a kezdeti összeg 13 milliárd volt, már annyiból Ausztriában új hidat emelnek -, de maga a Margit híd sincs kész határidőre.

[tovább a teljes cikkre]