Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 33. SZÁM - 2010. augusztus 27.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

„A harangok Rómába mentek.” Illetve, dehogy is, félrebeszélek. Nem mentek, hanem megy, és nem a harangok, hanem a köztársaság elnöke megy. Róma stimmel. Miért is ne? Róma isteni ősszel, ha szabad ezt mondani. A Vatikán is gyönyörű lehet, lévén, hogy a maga módján az is Róma. De, komolyra fordítva a szót, Schmitt Pál a pápát keresi fel első külföldi útján....

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Vélemény

Moszkvában ugyanis teljes mértékben elkerülhetetlen a metró használata. A város óriási, 10 millió ember él és dolgozik benne. Nem gondolkozhatunk magyar észjárással. Naponta a metróval hétköznaponként 9 millió ember közlekedik, 300 km-es a hálózat, 12 (!) vonalon, 500 szerelvény, 4500 kocsival érkezik a megállókba, 90 másodpercenként. És ez sem hír.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Az árvíz sújtotta borsodi térségbe látogatott a múlt szerdán Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Szendrő, Szendrőlád és Edelény önkormányzati vezetőinél, a helyi lakosság képviselőinél tájékozódott az árvíz következményeiről, ...

[tovább a teljes cikkre]

Felmerül a kérdés, hogyan gondolhatta komolyan polgármester-jelölt úr, hogy az igazi gondok megoldása ez lenne. Egyfelől a lakosság java része biztosan lelkesedne azért, hogy a bűnöző elemeket elviszik lakóhelyükről. Azonban ez nem más, mint a Jobbik által oly szívesen alkalmazott emocionális politika, mely pusztán az emberek érzelmeire, legbelsőbb ösztöneire épít, s nélkülözi a józan megfontolásokat.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

Kezdjük a legsúlyosabb egyéniséggel. Schmuck Andor úr főpolgármester-jelölt, a Tisztelet Társasága vezetője Kapolyi László milliárdos MSZDP elnökkel kötött alkut. A Tisztelet Társaságának így már van „Szeretem Budapestet” videoklipje is, ......

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Történelem

A magyar kommunista mozgalom története során sokszor kellett újjászervezni a pártot, újraindítani a munkát, sokszor a nulláról kezdve. A kommunisták között mindig voltak olyanok, akik nem adták fel hitüket sem a külső tőkés nyomás, sem a belső viták hatása alatt. Mindig voltak olyanok, akik országosan és helyi szinten az újjászervezés élére álltak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Szeptember 26-án Venezuela népe megválasztja az új parlamentet. Többről van szó, mint képviselők választásáról. A tét a Bolivári Forradalom folytatása. Venezuelában Hugo Chávez Frías vezetésével elindult Bolivári Forradalom ugyan még nem győzte le a kapitalizmust, de a népi erők tömeges bevonásával, következetes antiimperialista harcával a forradalmi változás lehetőségét ígéri.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

„Egy új életre kelt ember áll előtted” – mondta a 84 éves Fidel Castro az interjút készítő újságírónak. A vezető súlyos bélbetegségben szenvedett, amely 2006. július 31-én arra késztette, hogy öccsére, Raúlra bízza az államelnöki hivatalt.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

A Rongyos Gárdára emlékezett a hétvégén a Jobbik és a Magyar Nemzeti Gárda a Farkasréti temetőben. Az 1919-ben, a Tanácsköztársaság megdöntésére szerveződött különítményben ugyan voltak megtévedt és megvezetett szerencsétlenek, irányítói azonban a fehérterror legaljasabb hóhérai voltak.

[tovább a teljes cikkre]