Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 40. SZÁM - 2010. október 16.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Az elmúlt napokig halvány elképzelésem sem volt arról, hogy nem csak a terrorizmus fenyegetheti Magyarországot, hanem a vörösiszap is. Azt már az iskolában megtanultuk, hogy kis hazánk alumínium-termelésben nagyhatalom. Legalábbis az volt a szocializmus idején.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Ismét kemény kritikával illette a magyarországi bankadót Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a Financial Times-nak adott interjújában. „Elégedetlenek vagyunk a túlzott bankadó miatt, szükségtelen lépés” – mondta Treichl.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

Őrizetbe vett vezérigazgató, vagyonzárlat és állami biztos a MAL (Magyar Alumínium) Zrt. élére – Orbán Viktor a hét elején a televízió élő közvetítésében „csapott szét” a bűnösök között. Mindhárom döntés helyes, ugyanakkor finoman szólva is elégtelennek tűnik. Bakonyi Zoltán vezérigazgató felelne egyedül?

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

A Munkáspárt Központi Bizottsága október 9-én megválasztotta új Elnökségét. Tagjainak 66 százaléka új ember, eddig nem volt tagja a vezetésnek. Az Elnökség 50 százaléka nő, és mindkét alelnöki tisztséget is nők töltik be.

[tovább a teljes cikkre]

 

Ez a példa is jól mutatja: emlékeznünk kell hőseinkre, nyíltan, mindig és mindenütt, ahol lehetőségünk nyílik rá. Nem csak tiszteletünket nyilváníthatjuk így ki – alkalmat teremtünk arra is, hogy a külvilág megismerje, mit tartunk tiszteletre méltónak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Manapság sok erőfeszítést teszünk azért, hogy időszerű és fontos kérdésekben közös platformra hozzunk különböző politikai erőket. Ilyen kérdés sok van, kezdve az otthonvédelemtől egészen az afganisztáni háborúban való részvételig.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

Castro ugyanakkor követelte, hogy engedjék szabadon azt az öt kubait, akiket 2001-ben kémkedés vádja miatt az Egyesült Államokban súlyos börtönbüntetésre ítéltek. Az öt férfi beépült a Miamiban tevékenykedő Castro-ellenes emigráns körökbe, s több Kuba elleni merényletet sikeresen meghiúsítottak. A szigetországban a terrorizmus elleni harc hőseinek tartják őket.

[tovább a teljes cikkre]

A nap folyamán 244 városban tartottak utcai felvonulásokat, összesen több millióan vonultak az utcákra. Egyes szektorokban, elsősorban a közlekedésben határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetés akár szombatig is eltarthat, amikor is újabb utcai felvonulást szerveznek a szakszervezetek.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

A katasztrófa felelősei

[tovább a teljes cikkre]