Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 42. SZÁM - 2010. október 30.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Egy kedves magyar vállalkozó ember, aki nyugodtan mondhatja magát a rendszerváltás nyertesének, Pekingben járt. Az esélytelenek nyugalmával néztük azt, amivé Kína lett, mondja nekem. Elgondolkodtató, hogy mi az, amit a kínaiak tudnak, és amit mi nem tudunk. A kínaiak közösségben élnek. Nézd meg, kerek asztalnál esznek, közös tálakból szemezgetnek.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke szerint a cigányság, miközben a helyzete folyamatosan romlik, egyre inkább a politikai vetélkedések „könnyen manipulálható eszközévé” vált.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

Alig két éve voltam munkavállaló, amikor céges könyvelőnk felszólított: válasszak önkéntes magánnyugdíj-pénztárt. Néztem is rá bután: miért? Optimizmusom nem töretlen, valószínűleg nem érem meg a nyugdíj-korhatárt, s ha mégis, addigra úgyis elsíbolják a befizetett összeget. Nem volt véletlen a cinizmus:

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

A magánnyugdíj-pénztári rendszer Horn Gyula kormányának köszönhető. Bizonyos értelemben ez volt a totális privatizáció első lépése: miután a gazdaság zömét magánkézbe játszották át, elkezdték a társadalmi és szociális intézmények, szolgáltatások kiárusítását. Ennek lett volna befejező lépése Gyurcsányék alatt a kórházak eladása, ami jórészt a Munkáspárt aláírásgyűjtését követő népszavazás miatt bukott meg.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

– Hét éve, ha este kinéztünk a szálloda ablakából, a város sötét volt. A házakban alig volt fény. Ma a fővárosi nevezetességeket kivilágítják. A városközpont utcái világosak, a házakban ég a villany, és egyszer sem tapasztaltunk áramszünetet. Hét éve alig voltak üzletek, ma lépten-nyomon találni boltokat, sőt nagy üzleteket is. Elterjedtek a kis kioszkok is.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

„Tetteiket a nép szívébe véste, és addig élnek, amíg él a nép” – írta Várnai Zseni az antifasiszta ellenállás hőseiről. Manapság, amikor folyik a Horthy-rendszer tisztára mosása, emlékeznünk kell azokra, akik fegyvert fogtak a Horthy-rendszer, a háború ellen.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Szerdától új elnöke van a budapesti és Pest megyei pártszervezetnek. A nagy-budapesti pártaktíva érdemeinek elismerése mellett felmentette Kajli Béla eddigi elnököt tisztségéből. Az új elnök Fogarasi Zsuzsanna lett, akit a közelmúltban a párt Központi Bizottsága a párt alelnökének is megválasztott.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség a Külügyminisztérium előtt követelte, hogy Magyarország ne támogassa az Amerikai Egyesült Államok Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokádját.
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Civileket gyilkoltak az amerikaiak

[tovább a teljes cikkre]