Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 43. SZÁM - 2010. november 6.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Egy pillanatra megállt bennem a levegő. Köztársaságunk szeretett elnöke felhívást intézett a néphez, amelyet nem kevésbé szeretünk.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Tavaly 1,2 milliárd eurót vettek igénybe az unió legszegényebb régióinak felzárkóztatását célzó alapból csalárd módon. Ez 109 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

A Fidesz kétharmados többsége birtokában módosította az alkotmányt, illetve a rá vonatkozó törvényt. Megtehette, éppen a most korlátozott bírák által védett alkotmány ad erre lehetőséget. Mostantól, amiről nem lehet népszavazást tartani – így elsősorban a költségvetési ügyekről, adókról, járulékokról –, ahhoz nincs is köze az Alkotmánybíróságnak.

[tovább a teljes cikkre]

Kétélű penge az új adózási rendszer.

Egyrészt – nagyon helyesen – több pénzt hagy a gyermekeiket nevelő munkavállalók zsebében.

A másik oldalon azonban ott vannak a keveset – szám szerint úgy 250 ezer forintnál kevesebbet – keresők, akiket az új adórendszer több ezer forinttal megrövidít.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Trikolorból egész erdő borítja az országot nemzeti ünnepeken, s gyakran még a kutyára is rákötik a nemzeti színű szalagot. Hétköznapokon is. Rengeteg házon, autón, motorbiciklin ott lobog a magyar zászló.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

„A Vörös Hadsereg által felszabadított területen megalakult az ideiglenes magyar kormány!” – adja hírül a Kommunista Párt 1944. december 27-én. A miniszterelnök Vitéz lófő dálnoki Miklós Béla vezérezredes.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Hosszú betegeskedés után pénteken egy madridi kórházban elhunyt Marcelino Camacho, a legnagyobb spanyol szakszervezet (CCOO) alapítója és első főtitkára.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

A távozó baloldali államfő, a rendkívül népszerű Luiz Inácio Lula da Silva támogatását élvező Dilma Rousseff nyerte meg a brazil elnökválasztás vasárnapi második fordulóját.
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Ma már 98 ezer azon banki hitellel rendelkező ügyfelek száma, akik három hónapja nem fizetnek, azoké pedig, akiknek törlesztőrészlet–elmaradásai vannak, már elérte a 250 ezret. Sokan azt hiszik, a kilakoltatási moratórium megoldja a problémájukat, holott ez tévedés, a háttérben ugyanúgy zajlanak a végrehajtások.

[tovább a teljes cikkre]