Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 8. SZÁM - 2010. február 25.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A bárány-Bokros szakembernek adja ki magát, mondván, hogy ő az egyetemi tanár, az összes többi bunkó politikus. Elárulom Neked: nem szakmai kérdés az, hogy kit adóztat meg az állam! Nagyon is politikai, hatalmi. Ha miénk lenne a hatalom, megadóztatnánk Bokros Lajost, és gazdag társait. Amíg ők vannak hatalmon, bennünket fognak megadóztatni.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Nem családi indíttatásból, bár nagyapám vöröskatona volt. Ma is őrzöm a levelet, amit nagymamámnak írt ízes magyar nyelven. „Jönnek a csehek és nehéz sorsa lesz a vöröskatonának”. Ismertem Budapestet a 80-as évektől. Akkoriban nem aludtak emberek az utcán, a város rendezett volt, és az embereknek még voltak lehetőségeik, kilátásaik, reményeik.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

JELENTÉS A FRONTRÓL

A kopogtatócédula-gyűjtés frontján folyik a háború. Többségünk, aki részt vesz ebben a munkában, számtalan példával igazolhatjuk, hogy tényleg háború folyik. A Fidesz óriási erőkkel gyűjt. Tudják hová kell menni, nem hiába alakították ki az elmúlt években adatbázisaikat. Aktivistáik is gyakorlottak, a rendszeres akcióik e téren is megtették magukét.

 [tovább a teljes cikkre]

 

A KOPOGTATÓCÉDULÁRA: MUNKÁSPÁRT!

MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT!

Már régen kivitték országszerte az ajánlószelvényeket Magyarországon. Március 19-ig még közel egy hónap van hátra. Ezekre a hetekre, aki dolgozik, vegyen ki szabadságot, aki nyugdíjas, tegye félre teendőit.
A gyűjtőmunkánk csak akkor lesz eredményes, csak akkor lesznek jelöltjeink, s Budapesten és a megyék többségében listáink, ha betartjuk az alapkövetelményeket.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

HARSÁNY EMESZPÉS DISCO-POLITIKA

Visszavesszük, amiért apáink és nagyapáink dolgoztak, amiért mi is fizetünk. Az OTP, a Mol, a közszolgáltató energiacégek újra az ország vagyonát gyarapítják. Nem elveszünk, hanem a privatizációs áron visszaveszünk. Erre még ma is van számos kapitalista, német vagy francia példa.

[tovább a teljes cikkre]

 

A MUNKÁSPÁRT VÉGET VET A LOPÁSNAK

133,2 milliárd forint. Egy korrupcióellenes szervezet felmérése szerint 1996 óta ennyit loptak el az államkasszából kormányon lévő politikusok. Ezek csak a nyilvánosságra került ügyek. Mind az Orbán-kormány, mind az MSZP alatt voltak korrupciós botrányok, azonban az ugrásszerű növekedés Gyurcsány Ferenc hatalomra kerülésével következett be. A tolvajlás lényegében a kormányzati politika meghatározó része lett.

[tovább a teljes cikkre]

MIT TENNE A MUNKÁSPÁRT?



•   Magyarországot az elmúlt húsz évben nem általában lopták szét, konkrét felelősök vannak.     Ők a bíróság előtt fognak felelni tetteikért.
•   A sikkasztási, a korrupciós ügyek elkövetőire a törvény által megengedett legszigorúbb     büntetést szabja ki a bíróság. Az életfogytiglan nem csak az életellenes, hanem a gazdasági     bűncselekményekre is vonatkozik.  
•   A Magyarország számára előnytelen privatizációs szerződések állami aláíróit, jóváhagyóit     visszamenőleg büntetőjogi felelősség alá vonjuk. Bizonyított esetben vagyonukat az állam     elkobozza.
•   Megteremtjük a bíróságok függetlenségét.
•   Átszervezzük és megerősítjük a rendőrséget. Csökkentjük a bürokráciát, kevesebb lesz a     vezető, viszont több rendőr lesz az utcán. A rendőrt tisztességesen megfizetjük, és megvédjük     minden támadással szemben.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

SZEMFÉNYVESZTÉS

Felnőttem, s a régi filmek egyre inkább emlékeztetnek a mai idők valóságára. A különbség egyetlen: ott a gyáros a saját pénzéért szerződtette a kedves rokont, ma meg az állam forintjait osztják szét a bennfentesek között. Azokat a forintokat, amiket mi tettünk be a kasszába. Azok is, akik ma küzdenek a kicsi otthonuk megtartásáért, mert – bár befizették az adót – munkahelyüket elvesztvén képtelenek a törlesztőrészleteket befizetni.
 

ELMÉLKEDÉS

Én akkor voltam szabad, amikor „elnyomás” volt; most gúzsba vagyok kötve. Igaz, van szólásszabadság, mondhatom a magamét, de ki hallgatja meg?Szabadságra vágyom, élhető, emberi életre!
Odafigyelést, nem önzést; korrupciómentes, hozzáértő kormányzást szeretnék!
Nem gazdagságot, biztonságot kérek!
Számomra ilyesmit jelent a szabadság.

 

A BUDAHÁZY-JELENSÉG

Mint a mellékelt képen is látható, akadnak azért ma Magyarországon, akik nem veszik be azt a süket „politikai fogoly” dumát, amivel az internetes Szent Korona Rádió, és módszereik alapján elvakított – főként tizenéves – híveik győzködik a népet. Az óriásplakátok összefirkálása rongálás, butaságokat állítani rajta meg végképp nem bocsánatos bűn.

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

A választások előtt betiltanák
a cseh kommunista pártot

   Száz nappal a csehországi parlamenti választások előtt egy cseh szenátor nemtelen támadást intézett a kommunisták ellen.
   A Munkáspárt és a Baloldali Front határozottan elítéli a cseh kommunisták ellen intézett aljas támadást, szolidáris a KSCM-el.

[tovább a teljes cikkre]