Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 3. SZÁM - 2008. január 17.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Összeomolhat a hazugságvár
Az MSZP körüli szellemi siserehad - Tamás Gáspár Miklóstól kezdve a Népszava legújabb kori agitproposain keresztül a 2006-os álmunkáspártig - rendesen kiakadt azon, hogy az egészségügyi törvény ellen a Magyar Szociális Fórum Kerekasztalában sikerült összehozni a legkülönbözőbb politikai erőket.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Még egyszer a pénzről
Figyelem! Ezt az írást olvassa el mindenki! Február 1-től fontos változások lesznek a párt pénzügyeiben.Február 1-től A Szabadság havi előfizetési díja 1000 forint lesz. Az újságra a
[tovább a teljes cikkre]

 
Belfölt

Mit kell tudni a Liga szakszervezetről
A Liga Szakszervezetek (teljes nevén Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája) egyike a hat magyar szakszervezeti szövetségnek. 1988 decemberében hozták létre értelmiségi szervezetek, de a következő években nagy számban csatlakoztak hozzá a munkásszervezetek.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belföld

Tudja-e, hogy...
Tudja-e, hogy tavaly egy budapesti vonaljegy 230 forint volt, az idén pedig 270 forint?
[tovább a teljes cikkre]

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnökségének közleménye
A Munkáspárt támogatja a tb-mentő népszavazást
A Munkáspárt következetesen elutasítja az egészségügy privatizálását, a több-biztosítós rendszert, ezért mindenben támogatja a Liga és más szakszervezetek, civilszervezetek népszavazási kezdeményezését.
[tovább a teljes cikkre]

 

Népszavazás a TB-törvény ellen!
Minden erőt az aláírásgyűjtésre
Az elmúlt hét közepén a Liga Szakszervezet elindította az aláírásgyűjtést a tb-privatizációs törvény megakadályozására. Elindult a munka más civilszervezetekben is. A Munkáspárt az első pillanattól kezdve jelen van a közös tevékenységben, kinyilvánítottuk, hogy mozgósítjuk tagjainkat, szervezeteinket. Most a cselekvésen a sor!
[tovább a teljes cikkre]

 

Általános tudnivalók
1. Az aláírásgyűjtés hivatalos időtartama Az Albert házaspár aláírásgyűjtő ívét a választási szervek 2007. december 13-ai dátummal hitelesítették. Aláírásgyűjtést a törvény értelmében az ettől az időponttól számított 4 hónapon át lehet folytatni, tehát legfeljebb 2008. április 13-ig.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Új vezetővel, új lendülettel Békésben
A Békés megyei elnökség múlt heti kibővített ülését két fontos ügy miatt hívták össze.
[tovább a teljes cikkre]

 

Köszönjük Jóska!
E szavakkal köszönték meg a Békés megyei elnökség tagjai Bánhegyi József munkáját. Bánhegyi József 17 évvel ezelőtt, 49 évesen lett a Békés megyei pártszervezet elnöke. Vezetése alatt a pártszervezet sok mindent megélt.
[tovább a teljes cikkre]

 

Társadalmi nyomást a képviselőkre
Gyulai pártszervezetünk gyorsan cselekedett. A tb-törvénnyel kapcsolatban nyilvános állásfoglalással fordultak a térség szocialista országgyűlési képviselőjéhez. Követendő, jó példa! Javasoljuk pártszervezeteinknek, hogy február 11. előtt, a törvény újratárgyalásáig hasonló módon szólítsák meg a törvényt megszavazó képviselőket, szembesítsék őket az emberek többségének véleményével, juttassanak el hozzájuk petíciót, keressék fel őket a fogadóórájukon. Ezeket az akciókat, állásfoglalásokat tegyük nyilvánossá, jelentessék meg a
[tovább a teljes cikkre]

 

Borsod akar a zászlóshajó lenni
Borsod akar a Munkáspárt zászlóshajója lenni. E gondolattal zárta be Budai Ferenc megyei elnök a BAZ megyei elnökség múlt szombati kibővített ülését. 2007-ben valóban nem keveset tettek azért, hogy a cél valóra váljon.
[tovább a teljes cikkre]

 

A KB-képviselők oldala: A Szabadság újság
Legutóbbi számunkban láttuk, hogy a Központi Bizottság képviselőinek három feladatuk van. Ezek a feladatok egymáshoz kötődnek, egymásra épülnek.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

A VIT-ek története: Budapest, 1949
Két évvel a prágai Világifjúsági Találkozó után Magyarországon, Budapesten szervezték meg a második VIT-et 1949-ben. Szlogenje a „Fiatalok egyesüljetek, előre a hosszan tartó békéért, demokráciáért, nemzeti függetlenségért és a népek jobb jövőéért“ volt.
[tovább a teljes cikkre]

 

Védnökség a mártírsírjaink felett
Kállai Éva
A Munkáspárt Nagy-Budapesti szervezetei védnökséget vállaltak a Fiumei úti sírkertben, a Munkásmozgalmi Panteonnál található mártírsírok gondozása felett. A Szabadság újságban ezen a héten Kállai Évát mutatjuk be.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
"Minden eddigi társadalom története osztályharcok története." - kezdi Marx és Engels a Kommunista Kiáltvány első fejezetét. Ne felejtsük, hogy 1848-ban vagyunk, és arra kaptak megbízást, hogy fegyvert adjanak az ébredező munkásság kezébe. Ma, 2008-ban éppen ezt a marxi tételt támadják. Marxot ma tanítják számos nyugati egyetemen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Megjöttek a vörös ingek
A Szabadságért érkező pártfutárokat furcsa kép fogadta a Baross utcában, a Magyar Kommunista Munkáspárt székházában.
[tovább a teljes cikkre]