Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2008. szeptember 04.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Ne költsék a közpénzeket a pártokra! A pártok éljenek meg annyiból, amennyit híveik összeadnak! Nem könnyű, de a Munkáspárt a megmondhatója, hogy nem lehetetlen. Nem kapunk állami támogatást, mégis élünk. Ne nyugodjunk bele abba, hogy a politika sokak számára nem más, mint üzlet! Az államot törvényesen megcsapolják, és ez a pénz a baráti rendezvényszervező cégek, reklámirodák, médiavállalkozások zsebébe vándorol.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

„A mi nemzeti zászlónkat ne vigyék külföldre tankok, fegyverek díszeként. A nemzetet itthon kell megvédeni, a lobogónak itthon a helye, nem Irakban, Afganisztánban és ki tudja hol” – mondja a Munkáspárt gyomaendrődi szervezetének titkára. Dávid István karakán, szókimondó ember, ezért tiszteli barát és ellenség.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt


Az őszi időszakban intenzíven folytatódik a Munkáspárt elnökének országjáró túrája. A tervek szerint az év végéig több, mint harminc ilyen látogatásra kerül sor. Ezek nyitányaként Thürmer Gyula az elmúlt héten Vajda János alelnök társaságában Kaposváron és környékén járt.
 
[
tovább a teljes cikkre]


Augusztus 28-án megalakult a Baloldali Front esztergomi szervezete. A népes alakuló gyűlésen részt vettek a párt helyi vezetői, Szabó Tamás, a Front országos elnöke és Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnök is.

 

[tovább a teljes cikkre]
 

 

Belföld

Gyurcsány Ferenc adó-programja politikai pr-dolgozat, a figyelem elterelésére szolgál, azt hivatott demonstrálni, hogy a kormány dolgozik, az ország érdekében cselekszik. Az lesz belőle, mint az eddigi fél tucat Gyurcsány-tervből. Az adócsökkentésről kiderül, hogy igazából adóemelés, a közös teherviselésből pedig a multiknak tett újabb engedmény és a bérből és fizetésből élőkre kivetett újabb sarc lesz.

 

 

 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Évforduló



Húsz esztendeje, 1988. szeptember 3-án, Lakitelken megalakult a Magyar Demokrata Fórum. Az MSZMP és általában a szocializmus ellen fellépő magyar ellenzék két áramlatban szervezkedik: a demokratikus és nép-nemzeti irányzat. A „demokratikus ellenzékből” nő ki az SZDSZ, a Fidesz, a nép-nemzeti irányzatból az MDF. Ez a kettőség ismétli a magyar szellemi élet hagyományos osztódását két táborra, azaz urbánusokra és népiesekre. A demokratikus ellenzék az urbánus hagyományok folytatója, liberális, tagjai között meghatározó arányban vesznek részt zsidó értelmiségiek. A nép-nemzeti irányzat a népies vonal folytatója.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

A mai magyar diplomácia laikus szemmel nézve is vicces, slampos, akár első számú vezetője. Lenne mit tanulniuk az USA-nak örök hűséget ígérő alázatos szolgáknak. Például Bethlen Gábortól, aki Erdély legnagyobb fejedelme volt, s ezt halála után évszázadokkal is csak megerősíteni lehet – iskolaalapító és iskolateremtő munkásságának ma is virágoznak öreg fái.


[
tovább a teljes cikkre

 
 
Vélemény

Van egy kedvenc kulcsfigurám, bizonyos Kulcsár Attila. Négy (!) évvel ezelőtt robbant ki a nevével fémjelzett bróker-botrány. Egyszerű számadat, de belegondolni sem merek, mennyi pénz az: 23 milliárd forintot sikkasztott el a „barátaival” együtt. Na nem úgy, mint Rózsa Sándor, hogy a szegénynek ne legyen kára, vagy mint Robin Hood, hogy a szegényeknek adjon. Nem, az említett úr és tettestársai nemes egyszerűséggel a saját zsebükre dolgoztak. Ostobaságukat mutatja csak, hogy 8,3
[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Aktuális

Az Apollo Tyres úgy döntött, hogy mégsem építi meg gumiabroncsgyárát Gyöngyösön. A multinál nem is titkolták az okokat: a helyiek ellenállása miatt távoznak. A gyár létesítése ellen ugyanis népszavazást kezdeményezett a helyi Fidesz frakció, az akcióhoz csatlakozott az MSZP kivételével az összes párt és számos civilszervezet


[
tovább a teljes cikkre