Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 11. SZÁM - 2010. március 18.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

...ha még mindig szocializmus lenne, ha nem lett volna tőkés rendszerváltás, a Jobbikot már régen betiltották volna, sőt meg sem születhetett volna. Ennyi. A kapitalista rendőrség Vona Gábort beviszi, aztán lazán szabadon engedi. Hát, akkoriban nem így történt volna.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Általános iskolás voltam, mikor kiváló úttörőként felvettek a KISZ-be. Párttag csak 1978-ban lehettem, mert akkoriban az V. kerületben néhány esztendeig nem vettek fel párttagokat. A 80-as évek végén többen előadták meglehetősen zöld elképzeléseiket a reformról és a jövőbeli teendőkről. Mi – én is – felismertük és elmondtuk, hogy ha ez így megy, kapitalizmus lesz, aminek az egész ország meg fogja inni keserű levét.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

KAMPÁNYNYITÓ SAJTÓÉRTEKEZLET
SZÉKESFEHÉRVÁRON

Útjára indult a Munkáspárt választási kampánya. Most később kezdjük, mint az eddigiekben, mivel az ajánlócédulák gyűjtése elhúzódott – mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke Székesfehérváron, a párt kampánynyitó sajtóértekezletén.

 

GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!

Óriási erőfeszítések árán küszködtünk az ajánlószelvények begyűjtéséért, legalábbis mindazok, akik valóban napról napra jártuk az utcákat.
Természetesen, aki erre fizikailag, betegség, öregség miatt már nem képes – érthető. De a lustaság már nem magyarázható semmivel.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

EMESZPÉS PROGRESSZIÓ

ELŐZETESBEN

Mindannyian az MSZP tagjai, támogatottjai.

VÁDLOTTAK

GYANÚSÍTOTTAK

ELÍTÉLTEK, ELMARASZTALTAK

A BÜNTETŐELJÁRÁS ALÓL
KÜLÖNBÖZŐ OKOK MIATT MENTESÜLŐK

[tovább a teljes cikkre]

 

NE LEGYÜNK TÖBBÉ GYARMAT!

A magyar sors csak akkor fordul jobbra, ha egyszerre választjuk a társadalmi haladást és a függetlenséget. Nem lehetünk függetlenek elmaradott országként. Nem lehetünk haladó ország mások gyarmataként.
   Ma Magyarország a nemzetközi tőke, az Európai Unió gyarmata.
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

MI KÉRÜNK IGAZSÁGOT!

Rettenetesen nehéz lesz, munkát és magánéletet veszélyeztet, pénzbe és fáradságba kerül, számtalan kudarcot is el kell majd viselni, de nekünk akkor is csak egy feladatunk van: megteremteni a harmadik Magyar Szocialista Népköztársaságot.

[tovább a teljes cikkre]
 

„ÓH FORRADALMAK, MIÉRT KÉSTEK?”
– VÖRÖS VAJDASÁGIAK
SZEMBEN AZ ELNYOMÁSSAL

Az I. Világháború, az Osztrák-Magyar Monarchia elnyomó gépezete egyre sanyarúbbá tette az emberek életét. A kisebbségeket nemcsak az egyre kisebb fejadagok és közellátási zavarok, hanem a nemzeti elnyomás is kínozta.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

EGY INTERJÚ MARGÓJÁRA

Úgy tűnik, a szocialisták nemcsak a baloldalt sajátítják ki, de a demokráciát is. A pártnak hívnia kell mindenkit, akinek a demokrácia védelme elemi érdeke, s hozzáteszi: a demokrácia védelmére „most az MSZP jelenti a legerősebb garanciát”.

 

[tovább a teljes cikkre]

„HEIL HITLER” VAGY „SZEBB JÖVŐT”?

Magyarország valóban két részre szakadt.
Egyik fele választási őrületben tölti napjait, másik fele gondosan begubózik, még fejére is kispárnát húz, nehogy hallania kelljen a politikusok újramixelt hazugságait.

Minek is hallgatnák? Attól még nem lesz pénz kenyérre, tejre, villanyszámlára. S bármit is mondanak a „nagyok”, a választások után sem lesz.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

THÜRMER GYULA KÖNYVE
PÁR HÉT ALATT ELFOGYOTT
A POLCOKRÓL, 3000 PÉLDÁNYBAN.
MEGJELENT A MÁSODIK KIADÁS,
A KÖNYV ÚJRA KAPHATÓ
A KÖNYVESBOLTOKBAN
ÉS A MUNKÁSPÁRT
BAROSS UTCAI KÖZPONTJÁBAN.


[
tovább a teljes cikkre]