Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 37. SZÁM - 2010. szeptember 24.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Az MSZP muníció nélkül szállt be a mostani választási háborúba. Vagdalkozás, bekiabálás, kötekedés, nagyjából így lehet összefoglalni a szocik eszköztárát. „Csak azért is megmutatjuk, hogy mi jobbak vagyunk, mint a Fidesz.” Hát, mit mondjak? Nem jobbak! Az MSZP elnöke a múlt héten személyesen tette szóvá, hogy a mostani hivatalos bakui útra az Orbán-kormány bérelt géppel utazott ki 12 millióért. Kérdezem én:

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

– Ezt az eszmeiséget a családból hoztam, pontosan nagypapám révén kerültem kapcsolatba a baloldali gondolkodással. 1974-ben KISZ-tag lettem, mint számos hozzám hasonló fiatal. Párttag soha nem voltam. 2009 júniusában kértem felvételemet a Munkás­pártba, mert úgy éreztem, megtaláltam a helyem. Azóta itt vagyok és igyekszem segíteni az embereknek.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

Hozzák haza a magyar katonákat, Ma­gyar­ország lépjen ki az afganisztáni háborúból! – hangoztatták a szónokok, Thürmer Gyula pártelnök, Hajdú József és Kőszeginé Benedek Anna képviselőjelöltek.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Péntek délután három óra. Miskolcon elindul a „Munkáspárti Retro Party” nevű rendezvénysorozat. Elmennek a tévések. Antalóczy Győző bátyám és én azt a feladatot kapjuk, hogy menjünk ki az utcára, és hívjuk be az embereket a fedett helyen zajló rendezvényre.

[tovább a teljes cikkre]

– Szinte egyáltalán nem. Minden bizonytalan. Ami ma fehér, lehet, hogy holnap fekete. Szétesett, zavaros, lehetőségek nélküli világban élünk. A saját bőrömön érzem a mindennapi problémákat, folyamatos kapcsolatban vagyok az emberekkel, a falu lakosságával, akik minden apró rezdülést közvetítenek. Talán ennek is köszönhető, hogy az ajánlószelvényeket sikerült gyorsan összegyűjtenem.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

A legutóbbi jobbikos agyrém után – ami koncentrációs táborba zárná a cigányokat – itt van most már a legújabb, a kormányon lévő hatalmat képviselő Belügyminisztérium tervezete.

[tovább a teljes cikkre]

Az amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis hol cigányokkal találkozik, hol az antiszemita nézetek ellen küzd, hol csak valamelyik magyar egyetem diákjait tanítja jó modorra, azaz Amerika-szeretetre. Egyszóval kis országunk majd minden gondját magára veszi.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

A lap szerkesztője Rózsa Ferenc, akit már korábbról ismerünk. Őt 1942. júniusában letartóztatják. Rózsa, aki az MSZDP-vel tárgyalásban van, sok mindent tud. Ha vall, lebukik az MSZDP vezetője, Szakasits Árpád is. Rózsa azonban nem vall, inkább vállalja a halált. Schönherz Zoltán, aki az első szám vezércikkét írja, ugyancsak börtönbe kerül, halálra ítélik, és kivégzik.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Aktuális

Amerika demokráciája

[tovább a teljes cikkre]