Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 2. SZÁM - 2010. január 14.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A tőke nem veszi félvállról a dolgokat. A BKV bekeményített. Kollektív szerződés nincs, de cserébe kirúgja azokat a gépkocsivezetőket, akik nem akarnak szemétbe való buszokra felülni. A sofőröket nem csak az dühíti fel, hogy a buszok régiek, hanem igazából az, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére van a BKV-nál pénz, csak éppen nem buszokra költik....
[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

A kezdet kezdetétől itt vagyok. Akkor kezdtem a „folytatást”, mikor még a Köztelek utcában volt a székházunk. Ez elég rég volt. Bejártuk az elnök elvtárssal az országot, és többször megfordultunk külföldön. Ezekre az utakra érdekes és hasznos élményekként emlékszem vissza. A salgótarjáni kongresszuson is ott voltam. Édesapám, aki szintén Árvai János, szintén párttag, évtizedek óta.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

A BALOLDAL MI VAGYUNK!

Államosítás! Számonkérés! Munkahelyteremtés! – ezzel a hármas jelszóval vág neki az áprilisi parlamenti választásoknak a Munkáspárt. A Központi Bizottság szombati ülésén elfogadta az országos választási listát, és döntött a megyei listavezetők személyéről is.

[tovább a teljes cikkre]

MOST A GYŰJTÉS A LEGFONTOSABB!

A nagy szavaknak lejárt az idejük. A választások itt állnak a kapuban: egy hónap múlva kihordják a kopogtatócédulákat, s ha az első 10-15 napban nem gyűjtjük be a jelöltjeinket megállító lapokat, végünk van. Game over.
Ezek nem üres sorok: ez a véres valóság.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

LEFEJEZTÉK A SZAKSZERVEZETET

Jogellenes sztrájk szervezése miatt huszonkilenc dolgozóját rendkívüli felmondással elküldte a munkáltató, míg a kézbesítők munkabeszüntetésében részt vevő mintegy 120 dolgozót írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

MIVEL FENYEGETŐZIK A MAGYAR GÁRDA?

A Magyar Gárda vezetői és ügyvédei (figyeljünk, egy illegális szervezet vezetői, akik ugye nem is létezhetnek egy betiltott szervezet esetében) – bejelentették nyilatkozatukban, hogy amennyiben a Fővárosi Bíróság nem helyezi vissza a Gárdát törvényes keretek közé, akkor a Legfelsőbb Bírósághoz fordulnak. S ha ez sem segítene, úgy a strassbourgi Emberjogi Bírósághoz fordulnak panaszukkal.

Szálasi Ferenc napjainkban

Az RTL Klub XXI. század című műsora napirendre tűzte Szálasi Ferenc bemutatását a mai nemzedéknek, korabeli filmek és a megszólaltatott történészek kommentárjai alapján. Ő volt ugyanis a hungarista irányzat vezetője, prófétája az 1935-1945 közötti időszakban.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Az én húsz évem - Szabó Lászlóné

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal Szabó Lászlóné emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre] 

 
 

Történelem

A ROMÁNIAI ELLENFORRADALOM

Húsz esztendeje, 1989. decemberében katonai puccsal megdöntötték hatalmát, és rövid tárgyalás után látványosan kivégezték Nicolae Ceausescu-t, aki 1965 óta vezette a Román Kommunista Pártot, és 1967 óta a román államot. Halálának körülményeit máig homály fedi. A Ceausescu elleni államcsíny főként ürügy, eszköz volt. A cél a romániai szocializmus megdöntése, a tőkés ellenforradalom végrehajtása volt.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

TÖBB LAKÁS, JOBB ÉLET,
NAGYOBB BIZTONSÁG

PHENJANI TERVEK

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezető lapjai, a Rodong Sinmun, a Josoninmingun és a Chongnyonjonwi az év kezdetén a hagyományokat követve közös vezércikkben foglalták össze az ország előtt álló feladatokat. “A könnyűipar és a mezőgazdaság fejlesztésével radikális fordulatot kell elérni a lakosság életszínvonalának emelésében” – húzzák alá a legfontosabb teendőt.

 

[tovább a teljes cikkre]