Cikkek
 

ARCHÍVUM2008. május 29.  

 

 22. szám - május 29.

Az erősödő munkásmozgalom leverése az uralkodó körök hatalmi pozíciójának megtartását jelentik, továbbélést biztosítva a kizsákmányoló, népellenes társadalmi rendszerek számára. A kapitalizmus megjelenésével együtt létrejött hadserege is. Célja és feladata ma is változatlan, céljai és módszerei az idők folyamán finomultak. Napjainkban tanúi lehetünk annak, hogy a kapitalista országok, a kapitalista világrendszer politikai, társadalmi és gazdasági válsága egyre inkább elmélyül.

Html formátumhoz klikk ide

 

 

     

 2008. május 22.

 

 

 

  21. szám - május 22.

Összeesküvés áldozatai vagyunk. Mi mindig csak arra gondolunk, hogy mi miért járunk rosszul, ha drágább lesz a benzin. De belegondoltál-e már, hogy hányan járnak jól? Reggel hozod be a gyereket, este viszed haza, áll a város, te meg csak fogyasztod a jó drága benzint.
  Hogy lehetne tiszta és gyors villamosokat forgalomba állítani? Persze, de minek? Fizess csak a drága benzinért! Hogy lehetne jó, vagy csak egész egyszerűen egyenes utakat építeni Budapesten?

Html formátumhoz klikk ide

 

 2008. május 16.

 

 20. szám - május 16.

Ha van ünnep, amely minden orosz a magáénak érez, az a Győzelem Napja, május 9-e. Moszkvában nem kellett buzdítani senkit, hogy ezen a napon ünnepeljen. Több mint ötvenezren voltak a kommunisták felvonulásán is, de az utcákon minden második embernél orosz zászló volt, vagy viselte a győzelemre utaló történelmi narancssárga-fekete illetve vörös szalagot.

Html formátumhoz klikk ide

 

     
 2008. május 08.
 

 

 

  19. szám - május 8.

A BICSKA KINYÍLT

„Tudja, nagyon nehéz egy fenséges urat agyonlőni” – mondja Svejk Müllernének Jaroslav Hasek halhatatlan regényében, miután hírét veszik, hogy lelőtték a trónörököst. „Az nem úgy megy, mint amikor egy közönséges vadorzó lepuffantja az erdészt. Előbb ki kell spekulálni, hogy férkőzik hozzá, mert nem mehet oda akármilyen rongyokban...

Html formátumhoz klikk ide

 

 2008. május 01.

 

 18. szám - május 1.

Kommunisták = Utáljuk, hogy nem dolgozhat mindenki, aki akar. Utáljuk, hogy a pénz az úr. Utáljuk, hogy a gazdagoknak mindent szabad, a szegénynek meg semmit, s ezen változtatni akarunk.

Html formátumhoz klikk ide

 

     

Fel