Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 6. SZÁM - 2008. február 7.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Rombolásért nem fizetés jár
A magyar miniszterelnök jövedelmét minden évben nyilvánosságra hozzák. Dühöngünk egy sort, aztán megint napirendre térünk felette. Pedig nem kellene. Gyurcsány Ferenc 96,4 millió forintot keresett tavaly. Mondanom sem kell, hogy nettóban. Ez sok, nagyon sok.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

A szocialisták elutasítóak
A Magyar Kommunista Munkáspárt 8. számú, kelet-pesti régiójának XVII. kerületi KB-megbízottjai 2008. január 31-én sajtótájékoztató keretében nyílt levelet adtak át Alexa György szocialista országgyűlési képviselőnek.
[tovább a teljes cikkre]

 

A képviselő fél
Ne szavazza meg az üzleti alapú társadalombiztosítási törvényt! - Kispesten múlt csütörtökön több százan gyűltek össze, hogy elmondják véleményüket Burány Sándor szocialista képviselőnek.
[tovább a teljes cikkre]

 

Törzshelyünk az Örs vezér tér
Három hete gyűjtjük az aláírásokat az Örs vezér téren. Két órakor már várnak minket. Hoznak vissza aláírásokkal teli íveket. Integetnek, ránk mosolyognak, „már aláírtunk“ - mondják, s érdeklődnek, gyűlik-e elég.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Röviden az ukrán politikai szereplőkről
Ukrajna minden sajátossága mellett tőkés ország. A meghatározó politikai erők, a kommunistákat leszámítva, így vagy úgy a tőke valamelyik csoportjához kötődnek.
[tovább a teljes cikkre]

 

Magyar-ukrán párttalálkozó
Az elmúlt héten rövid hivatalos látogatást tett Kijevben Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke.
[tovább a teljes cikkre]

 

A szerb nép vesztett a választásokon
100 ezer szavazat-különbséggel nyerte meg Boris Tadic a szerbiai elnökválasztást. Január 20-án az első fordulóban kilenc elnök-jelölt vett részt. Nikolic ekkor 1,6 millió szavazatot kapott, többet, mint Tadic. Azért kellett a kilenc jelölt, hogy megosszák a szavazatokat, ne engedjék a radikálisokat az első körben nyerni, s utána összeálljanak Tadic támogatására.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mira asszonnynak Oroszország segít
Mirjana Markovic, az egykori Slobodan Milosevic szerb-jugoszláv elnök özvegye és fia, Marko Milosevic politikai menedékjogot kaptak az Orosz Föderációtól. A hírt az orosz lapok a pravoszláv újév előestéjén közölték.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belföld

Mit kell tudni a Szakszervezetek Együttműködési Fórumáról
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma egyike az öt magyar szakszervezeti tömörülésnek. 1990-ben alakult.
[tovább a teljes cikkre]

 

Tudja-e, hogy...
Tudja-e, hogy a 2007-2008-as tanévtől felvettek az idén ősztől már tandíjat fognak fizetni?
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

A KB-képviselők oldala
Ismerjük meg a választókerületet
Legutóbbi számainkban a Központi Bizottság képviselőinek feladatait tekintettük át. A következő számoktól kezdve bemutatjuk magukat a KB-képviselőket. Hogyan élnek, hogy dolgoznak, hogy készülnek erre a feladatra.
[tovább a teljes cikkre]

 

Két kopogtatócédula-gyűjtés tapasztalatai
Hibáztunk Budapesten
Ismeretes, hogy a tavalyi év novemberében két nagy akcióra készült a nagy-budapesti szervezet. Választást, kopogtatócédula-gyűjtést tartottak Budapesten a XI. kerületben és a Pest megyei Kistarcsán.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

VIT Moszkvában, VIT Bécsben
1957-ben, Moszkvában, a Szovjetunióban tartották meg a VI. Világifjúsági Találkozót, amin 131 ország 34000 küldöttje vett részt. A Fesztivál szlogenje a "Békéért és barátságért" volt.
[tovább a teljes cikkre]

 

Védnökség a mártírsírok felett
Kiss Károly
A Munkáspárt nagy-budapesti szervezetei védnökséget vállaltak a Fiumei úti sírkertben, a Munkásmozgalmi Panteonnál található mártírsírok gondozása felett. A Szabadság újságban ezen a héten Kiss Károlyt mutatjuk be.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes!
Proletárok és kommunisták Tapasztalatból tudjuk, hogy sok munkásember van, ha tetszik sok proletár van, de nem minden proletár egyben kommunista.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

A Munkáspárt segít a váci munkásoknak
Tavaly év végén több forrásból is arról értesültünk, hogy a General Elektric váci izzó gyárban nagy arányú létszámleépítés várható.
[tovább a teljes cikkre]