Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 31. SZÁM - 2007. augusztus 30.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Hetvenkilenc
Ennyi szavazatot kapott a Munkáspárt Bátonyterenyén. Sok vagy kevés? Erre a kérdésre nem lehet a mai tőkés rendszer választási logikája alapján válaszolni, csak a mi mércénk szerint.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Egy nap Felső-Bácskában
A politikának nagyobb figyelmet kell fordítania Bajára és környékére. A multitól nem várható a jövő, a magyar kis- és középvállalkozót kell támogatni. Az idegenforgalmat kell fejleszteni a térségben, és ehhez itt kell képezni szakembereket. Felső-Bácska szellemi értékeit kell megőrizni, és ezért nem bezárni kell az iskolákat, hanem fejleszteni.
[tovább a teljes cikkre]

 

Újabb törvénytelenségek a HANKOOK-nál - újabb munkáspárti tiltakozás
Azért jöttünk ide tiltakozni, mert a Hankook gyár tulajdonosai, az őket kiszolgáló magyar vezetők az augusztus 20-ai dolgoztatással ismét súlyosan megsértették a magyar törvényeket, a munkások alapvető jogait, s hogy kifejezzük a Munkáspárt szolidaritását a munkásokkal, a szakszervezettel - mondta bevezetőjében a gyár bejáratánál augusztus 27-én Vajda János alelnök.
[tovább a teljes cikkre]

 

Sajtótájékoztató a HANKOOK gyár előtt
Gilicze Attila, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökségének tagja az alábbiakat mondta el a sajtó képviselőinek 2007. augusztus 24-én, pénteken Dunaújvárosban a Hankook gyár bejárata előtt:
[tovább a teljes cikkre]

 
Baloldali Front

Felháborító diszkrimináció Szegeden
A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) "A pártok ifjúsági tagozatának megjelenésére a Szegedi Ifjúsági Napok programhelyszínén" című pályázatára már a nyár elején benyújtotta kérelmét.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Bográcsozás Pécelen
A Nagy-budapesti Regionális Elnökség is szívélyes meghívást kapott augusztus 19-én délutánra Pécelre, a település hagyományos rendezvényére, a bográcsfőző versenyre.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Az ifjúkommunistáknak is lehet istenük
Az ötvenes évek végén a Kaposvári Textilművek gyűrűs fonodájában dolgoztam, mint fiatal szervező-művezető. 1957-ben részt vettem a Kommunista Ifjúsági Szövetség alapításában, és három év alatt a KISZ kaposvári városi titkára lettem.
[tovább a teljes cikkre]

 
Történelem

A Kínai Kommunista Párt 6. kongresszusa:
Se közvetlen forradalom, se megalkuvás - a tömegek megnyerése
A Kínai Kommunista Párt 6. kongresszusa 1928. június 18. - július 11. között Moszkvában ülésezett. A kommunisták nyílt üldöztetése miatt a kongresszust nem lehetett Kínában megtartani.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Demokrácia és diktatúra A mai Magyarországon a tőkés média azt sugallja, hogy a rendszerváltás megteremtette a demokráciát, tehát ami most van, az a demokrácia. Ami 1989 előtt volt, az pedig a diktatúra. A mostani "demokrácia" szerintük a jó, a régi
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Cselédség a XXI. századi Magyarországon
A felsőtárkányi szervezetünk augusztusi taggyűlésén egyik elvtársunk igen tanulságos felszólalását hallgathattuk meg, aki a nyári munkáját a település határában elterülő szőlészeti és borászati gazdaságban töltötte.
[tovább a teljes cikkre]

 

Egy szatellit párt szövetségi politikájáról
Gáti Sándor, a Munkáspárt-2006 képviseletében kifejtette álláspontját szervezete szövetségi politikájáról, (Népszabadság, augusztus l6. Alulnézetből). Ebből a kis dolgozatból világosan látszik, hol állnak Vajnai Attiláék a két nagy ellenfél (MSZP-Fidesz) közötti küzdelemben. Már a cikk címe is vitára ingerel: Alulnézetből. Olyan benyomást kelt, mintha az alul lévők csak az említett két párt között választhatnának.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnökségének közleménye a BKV-nál kialakult sztrájkhelyzetről
A Munkáspárt Elnöksége felháborítónak tartja, és a leghatározottabban elítéli, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat vezetése extrafizetéssel nyugdíjas és külsős sztrájktörőket toboroz a BKV-dolgozók szeptember 4-ére kilátásba helyezett jogos munkabeszüntetésének letörésére.
[tovább a teljes cikkre]

 

A Magyar Szociális Kórum Kerekasztalának közleményéből
Demokratikus összefogással a Gyurcsány-kormány antiszociális politikája ellen
A Munkáspárt is csatlakozott az MSZF 2007. június végi felhívásához, amely az egészségügyi biztosítási rendszer privatizálásának megakadályozására szólított fel. A több szakszervezetet, egészségügyi szakmai szervezetet és civilszervezeteket tömörítő együttműködés az augusztus 26-ai közleményében újabb cselekvésre szólít fel.
[tovább a teljes cikkre]