Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 50. SZÁM - 2008. december 18.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Tény, ami tény: a közvélemény-kutatások szerint a magukat baloldalinak valló szavazóknak több mint a fele ma már nem szavazna az MSZP-re. Nem a baloldali eszmékkel van bajuk, hanem az MSZP-vel, Gyurcsánnyal és társaságával. Ugyanezen baloldali szavazók 90 százaléka azonban soha sem szavazna a Fideszre. Sok embernek, köztük fiataloknak nem elvi fenntartásaik vannak a Fidesszel szemben, hanem nagyon is gyakorlatiasak. Sokak szerint a Fidesz nem tudott a parlamenti hálókból kigabalyodni, és nem tudta kihasználni az egymás után jövő helyzeteket. Ezek a szavazók viszont eldönthetik Magyarország sorsát. Kire fognak szavazni?
[
tovább a teljes cikkre]

 
Munkáspárt

A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága ünnepi ülésen emlékezett meg a párt újjáalakításának tizenkilencedik évfordulójáról.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Interjú

– Fura helyzetben vagyunk. Tíz évvel ezelőtt sokkal rosszabb volt a helyzetünk, az emberek idegenkedtek tőlünk, szinte sehova se tudtunk bejutni. Viszont relatíve erős volt a párt. Ma sokkal jobb a helyzetünk, az emberek igényelnek bennünket, bíznak bennünk, szinte bárhova bejuthatunk. De relatíve gyengébb a párt, kevesebb a tagunk, gyengébbek a szervezetek. Ennek nem csak az az oka, hogy idősebbek lettünk. Mi szálka vagyunk a hatalom szemében, s folyamatosan igyekeznek gyengíteni bennünket.
[
tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

A Magyar Kommunista Munkáspárt és Szlovákia Kommunista Pártja nyugtalansággal figyeli, hogy egyes szlovák és magyar erőknek sikerül komolyan megbontani a két ország és a két ország állampolgárai közötti kapcsolatokat.

   [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Munkáspárt

Bácsalmás ugyan megmaradt schengeni határátkelőnek, az odavezető útra is költöttek, csak éppen az ettől remélt gazdasági fellendülés maradt el. 25 százalékos a munkanélküliség – mondta el dr. Pál László, a Dél-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ bácsalmási vezetője Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének. Egyedül a városban 170 pályakezdő van munka nélkül. Az elhelyezkedési esélyek rosszak, amit súlyosbít az, hogy az itt élők átlagos iskolai végzettsége 8,3 osztály.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Front

Fegyelem a munkában – Szabó Tamás, a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség elnöke találóan ebben a két szóban jellemezte a szervezet erősségét és gyengeségét is. Utóbbin lehet és kell is változtatni.  
[
tovább a teljes cikkre] 

 

 

Pillanatképek

Él egy párt a Munkáspárt
[tovább a teljes cikkre] 

Pillanatképek az elmúlt évből
[tovább a teljes cikkre]  

 

 

Külföld

A fiatalok azért mentek az utcára, mert vasárnap hajnalban egy rendőr lelőtt egy 15 éves srácot. Az eset felháborító, s jól mutatja a görög rendőrség felkészültségét és morális tartását. Nem ez volt az első eset a brutális rendőri fellépésre.
[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Belföld

ITT AZ IDEJE HARCOLNOTOK SAJÁT ÉS MUNKÁSTÁRSAITOK ÉRDEKEIÉRT!
  A gazdasági válság tízezrével löki az utcára  a  hozzátok hasonló dolgozókat. Nyomor, munkanélküliség, adósságcsapda, megaláztatás vár rátok, ha nem veszitek fel a harcot a tőkés kizsákmányolás ellen.

[
tovább a teljes cikkre] 

 

 

Társadalom

Bányászból lett ferences rendi szerzetes. Barátságos, rendkívül egyszerű ember, aki életét az emberekért, a gyerekekért áldozza. Nem fintorog, nem zárkózik a tömjénfüstös templomok békés csendjébe.
[
tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

Gyurcsány Ferenc és társasága számára egy érték van: a profit. Ezért bármit és bárkit feláldoznak. Anno eladták a szocializmust. Nem ők teremtették, ők csak profitáltak belőle. Ne finomítsunk: ellopták. Tolvajok, gazemberek, akik elárulták apáikat, nagyapáikat. Elárulták a dolgozó embert. Aki ma a Magyar Szocialista Pártot választja, az nem a kisebbik rosszat választja, merthogy inkább ők, mint Orbán.
[
tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

A Magyar Néphadsereg az ország méreteihez és adottságaihoz képest korszerű fegyveres erő volt. A kádári politikai ve­zetés alapelve az volt, hogy minden szükségeset megadunk a honvédelemnek, de „nem folytatunk versenyt”. A Magyar Szocialista Munkáspárt Politikai Bizottsága 1985 októberében döntött a Magyar Néphadsereg 1986-90 közötti fejlesztéséről. Ekkor még a kádári alapelv szellemében növekedésről, igaz, minimális növekedésről döntenek.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

 

[tovább a teljes cikkre