Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 23. SZÁM - 2007. június 28.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Gripen
A hüvelykujjam elment vadászni, a mutatóujjam meglőtte a kis nyulat, a középső ujjam hazavitte, a gyűrűs ujjam megfőzte, s ez az icike-picike megette.A gyermekkorom mondókája jutott eszembe, amikor olvastam, hogy a Gripen repülőgépek ügyében több bizottság is vizsgálódik.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Új lendülettel Győrben
A külföldi befektetők az utóbbi időben meggondolják magukat, hogy Győrbe jöjjenek, pedig Győr az ország fejlett részéhez tartozik. Tartanak a bizonytalanságtól, a magas adóktól. Inkább mennek a pár kilométerre lévő Szlovákiába. - mondta Borkai Zsolt,
[tovább a teljes cikkre]

 

Rendbetettük a Munkásmozgalmi Panteont
A Munkáspárt Nagy-Budapesti Elnökségének felhívására több tucatnyi aktivista - fiatal, középkorú és idős párttag - jött el június 23-án, egy héttel a Kádár-megemlékezés előtt a Kerepesi úti temetőbe, hogy rendbe rakjuk a Munkásmozgalmi Panteon környékét.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kádár János emlékére
Akik eltervezték és pribékeket fogak - nem sírásókat! -itt járkálnak a végkiárusításra szánt anyaföldön... Akik kikaparták és meggyalázták itt élnek, közöttünk - meggyötört emberek között...
[tovább a teljes cikkre]

 

Nemet az Egészségügyi Szolgálat privatizációjára
2007. június 20-án a Ferencvárosi Önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a IX. kerület két nemrégiben kinevezett központi bizottsági megbízottja. Thürmer Marianna, a 12-es és Paulik Péter a 13-as országgyűlési választókerület KB-megbízottja tiltakozott a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat tervezett privatizációja ellen.
[tovább a teljes cikkre]

 

Titakozás a csepeli Kis-Duna part beépítése ellen
A Magyar Kommunista Munkáspárt csepeli szervezete tiltakozik a csepeli Kis-Duna part beépítése ellen.
[tovább a teljes cikkre]

 

Debrecen tanulságai
Véget ért az időközi önkormányzati választás Debrecen 4. választókerületében. Debrecenben Fideszes a polgármester és a képviselők többsége is ebből a pártból kerül ki.
[tovább a teljes cikkre]

 

Elindult a munka Pest megyében is
2007. június 22-én elindult a még fokozottabb politikai munka Pest megye 4-es régiójában. Mendel Lajos invitálására történt meg a városlátogatás a 7-es országgyűlési választókerültben, Gyálon.
[tovább a teljes cikkre]

 

A Munkáspárt Nőtagozatának gyűlése
Zuglóban, az Ilka utcában a múlt szombaton vártuk az ország minden pontjáról érkező nőtagozati küldötteket.Nagy volt a készülődés. Kezdésre terített asztal, Kádár-szórólap, újság, könyv várta a meghívottakat.
[tovább a teljes cikkre]

 

Front látogatás Újpesten
A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szervezet elnöke, Kalocsai Kinga és Daood Diar a szervezet Felügyelő Bizottságának tagja június 21-én a Munkáspárt újpesti pártszervezetének meghívására részt vett a helyi párttaggyűlésen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

SZDSZ-rádió, Budapest, híreket mondunk....
Egy éve vette át a Magyar Rádió irányítását Such György. Az SZDSZ-közeli vezetés eredménye zuhanó hallgatottság, gyenge színvonal, átpolitizáltság és gyanús ingatlanügyek.
[tovább a teljes cikkre]

 

Gondolatok egy születésnapra
"Hősnek lenni többnyire teher" címmel olvastam az ingyenesen terjesztett Metro nevű lapban Antall József, Magyarország néhai miniszterelnöke 75. születésnapjára emlékező írást, mely érzésem szerint túl egyoldalúra sikeredett.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Soha többé nem gyújtok rá!
Kádár János megrögzött dohányos volt. Akkoriban a Symphonia nagyon jó és népszerű cigarettának számított. Nem volt olyan erős, mint a Kossuth vagy a Munkás, de nem volt olyan gyenge, mint a Fecske.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Mondd meg, milyen az ideológia, megmondom milyen a társadalom A társadalom gazdasági alapon nyugszik, amely fölé a társadalom politikai, eszmei, jogi felépítménye magasodik. A termelőerők fejlődése meghatározza a termelési viszonyok fejlődését, és ezek együtt meghatározzák a felépítmény jellegét. Az ideológia is a felépítmény része.
[tovább a teljes cikkre]