Cikkek
 

ARCHÍVUM 2008. június 26.

 

 

 

  26. szám - június 26.

Gyurcsány Ferenc szerint elsősorban azért kell örülnünk, mert a német multi minket választott a románok és a lengyelek helyett. Össznemzeti siker, hogy mégis jön a tőke Magyarországra. Mindezért a Gyurcsány-kormány az Európai Unióban megengedett maximumot ajánlotta a Mercedesnek: készpénzben, adóengedményben, miegymásban összesen majd 42 milliárd forintot.

Html formátumhoz klikk ide

 

  2008. június 20.

 

 

 

 25. szám - június 20.

Írország lakossága nemet mondott az Európai Unió reformtervezetére. Brüsszel urai zsákutcába kerültek: központosítási terveiket, amelyek korlátozták volna a nemzetek jogait, újra elutasította az „istenadta nép”.

Html formátumhoz klikk ide

   

 

 

 

 2008. június 12.

 

 

 

  24. szám - június 12.

Valamit már az elején tisztázzunk: a kenyér, a tej, a hús ára nem azért magas, mert így kell lennie. Azért magas, mert Magyarországon kapitalizmus van. Leegyszerűsítőnek tűnne? Akár, de gondolkozzunk!
  Magyarországon húsz éve működő mezőgazdaság volt. A termelőszövetkezeteken alapuló agrárium munkát adott a vidéknek és hasznot a nemzetgazdaságnak.

Html formátumhoz klikk ide

 

2008. június 5.  

 

 23. szám - június 5.

Az erősödő munkásmozgalom leverése az uralkodó körök hatalmi pozíciójának megtartását jelentik, továbbélést biztosítva a kizsákmányoló, népellenes társadalmi rendszerek számára. A kapitalizmus megjelenésével együtt létrejött hadserege is. Célja és feladata ma is változatlan, céljai és módszerei az idők folyamán finomultak. Napjainkban tanúi lehetünk annak, hogy a kapitalista országok, a kapitalista világrendszer politikai, társadalmi és gazdasági válsága egyre inkább elmélyül.

Html formátumhoz klikk ide

 

 

     

 

Fel