Cikkek
 

ARCHÍVUM2008. augusztus 28.

 

34. szám - augusztus 28.

A Munkáspárt aktív tényező a város és a térség életében. Köszönöm Nektek, a Munkáspárt Békés megyei szervezetének, ezen belül az orosháziaknak, hogy szívesen fogadtátok be a Munkáspárt idei Szent István napi rendezvényét. Lelkesek voltatok és leleményesek. Nem riadtatok vissza a nehézségektől. Átéreztétek a párt előtti felelősségeteket és cselekedtetek. Hiszem, hogy ebben a munkában a párt erősebb lett, sok új barátot találtatok.

Html formátumhoz klikk ide

 

 

 2008. augusztus 14.

 

 

 

 33. szám - augusztus 14.

Augusztus 20-án országszerte Szent Istvánra, első királyunkra emlékeznek. Szinte kivétel nélkül mindenki elmondja, hogy István apja, Géza fejedelem halála után felismerte a történelmi szükségszerűséget, felvette a kereszténységet, megteremtette a feudális államot. Nem felejtik el hozzátenni, hogy István Magyarország sorsát a műveletlen Kelettel szemben a művelt Nyugat-Európához kötötte. Mindezt egyértelmű pozitívumként értékelik. Legfeljebb megemlékeznek arról, hogy István mindezt nem igazán demokratikus eszközökkel cselekedte meg, hanem tűzzel-vassal, és nem utolsó sorban külföldi segítséggel.

Html formátumhoz klikk ide

 

2008. augusztus 7.

 

 32. szám - augusztus 7.

A kínaiak sokáig nem gondolhattak olimpiára, mivel ennek megrendezéséhez sem anyagi, sem emberi feltételekkel nem rendelkeztek. Később, amikor pénz már lett volna rá, a politikai viszonyok nem engedték. A nyugati világ sokáig haragosan nézett Kínára azért, mert 1989 nyarán Deng Xiaoping nem engedte, hogy az elégedetlen tömegek megmozdulása a szocializmus megdöntésére irányuló ellenforradalom legyen. A lázadókkal szemben fegyverrel léptek fel.

Html formátumhoz klikk ide

   

 

 

 

     

 

 

Fel