Cikkek
 

ARCHÍVUM2009. július 23.  

 

28. szám - július 23.

A Munkáspárt az idén lesz húsz esztendős. A pártot olyan helyzetben hoztuk létre, amikor itt, Kelet-Európában a kapitalizmus hívei megdöntötték a szocialista rendszereket, győzelemre vitték a tőkés ellenforradalmat. Mi akkor arra vállalkoztunk, hogy úszunk az árral szemben.   Ez azt jelenti, hogy minden centiméternyi előrehaladásért nagyon meg kell dolgozni, s sokszor elölről kell kezdeni mindent. Nehezen megyünk előre, de a víz nem sodort el bennünket. Élünk és versenyben vagyunk.

Html formátumhoz klikk ide

 

 

2009. július 16.   

 

 

 

27. szám - július 16.

Az elmúlt majd’ húsz évben akár havi több milliót is felvehettek költségtérítésként a magyar parlament képviselői. Volt – például Dávid Ibolya, az MDF „tisztakezű” elnöke –, aki ugyan rendelkezett budapesti lakással, s ideje zömét ott is töltötte, mégis elszámolt egy „szolgálati lakást”. A képviselőasszony ugyanis hivatalosan egy balatoni ingatlanba van bejelentve.

Html formátumhoz klikk ide

 

2009. július 9.  

 

26. szám - július 9.

Nemzedékek mennek, nemzedékek jönnek, de Kádár János nevét nem felejtjük. Életét ma már jobban ismerjük. Húsz év távlatából munkásságát is differenciáltabban tudjuk megítélni. Nézeteink sok mindenben változtak, sok mindent másként látunk, mint egykor. De a lényeg, a lényeg változatlan. Kádár János a 20. századi magyar szocializmus megtestesítője és jelképe.
 

Html formátumhoz klikk ide

 

 

2009. július 2.   

 

 

 

25. szám - július 2.

A Magyar Kommunista Munkáspárt július 5-én, vasárnap 10 órai kezdettel emlékezik meg a XX. század legnagyobb magyar államférfiának, Kádár János halálának huszadik évfordulójáról. Mindenki egy szál virággal teheti tiszteletét a Fiumei úti sírkertben.

Html formátumhoz klikk ide

 

 

 


 Fel